استفاده از مخزن آب کامپوزیتی بهترین انتخاب برای ساخت مخازن خاص
2023-02-18
دريچه هاي منهول کامپوزيت
2023-02-28
استفاده از مخزن آب کامپوزیتی بهترین انتخاب برای ساخت مخازن خاص
2023-02-18
دريچه هاي منهول کامپوزيت
2023-02-28

تابلوهای دیماندی چیست؟

منظور از دیماند در تابلوهای دیماندی، مقدار قدرتی است که از اداره برق خریداری شده است و تجهیزات نصب شده این مقدار توان الکتریکی را می توانند به مصرف کننده با استفاده از تابلو برق ارائه دهند (منظور سیستم انتقال و ترانسفورماتور کاهنده ای است که مشترک از آن استفاده می کند.)

مصرف کننده می تواند در مقاطعی (به مدت یک سال) ازمقدار دیماند خود به صورت قراردادی کاهش دهد(بدون اینکه تجهیزات تغییری کنند) یعنی به عنوان مثال اگر دیماند خریداری شده از شرکت برق 3 مگاوات باشد می تواند مقدار آنرا بصورت قراردادی کاهش دهد. مثلا به یک مگاوات برای مدت یک سال.

این عمل برای مواقعی است که مصرف کننده مطمئن است در طول یک سال از حداکثر قدرت(دیماند) استفاده نخواهد کرد و برای کاهش هزینه ثابت دیماند، آنرا به صورت قراردادی کاهش می دهد.

نقشه و قیمت تابلو برق دیماندی یا دیماند چیست

تابلو برق دیماند تابلوی توزیعی است که یک کنتور سه فاز دیماند جهت مصارف موتور خانه و روشنایی مجتمع های مسکونی یا کارخانجات در آن بسته میشود و مصرف کننده میتواند جریان بالایی را از آن مصرف کند ، چرا که کنتورهای معمولی ساختمانهای معمولی دارای فیوز نهایتا 32 آمپری میباشند.

لذا در مجتمع های مسکونی ، بیمارستانها ، ادارات و… برق مورد نیاز جهت تاسیسات موتورخانه ، روشنایی دستگاه پله و محیط ، آسانسورها و… از تابلوی دیماند تامین میگردد. و هزینه قبض برق دیماند را مشترکین بصورت شارژ ماهیانه پرداخت میکنند.

دیماند قراردادی قبض برق سه فاز ساختمان چیست

مشخصات تابلو برق دیماند یا تابلوهای دیماندی: کنتور برق دیماند فقط ولتاژ را میخواند و آمپر مصرفی از روی هر فاز را بوسیله CT یا ترانس جریان میخواند و هزینه برق مصرفی را محاسبه میکند. اجزای آن میتواند از قطعات فیوزهای مینیاتوری ، کنتاکتور ، تایمرها (مثلا جهت کنترل روشنایی) ، کنترل فاز ، شینه کشی و… جهت توزیع برق به محل های مختلف وجود داشته باشد.

این تابلو یعنی تابلوهای دیماندی دارای یک عدد کلید قدرت ورودی است که محاسبه آن به این صورت است که برق (توان) مصرفی تمامی قطعات و المانهایی که در خروجی نیاز داریم را با هم جمع کرده و آمپر ماکزیمم مورد نیاز را محاسبه می نماییم. تابلو متناسب با نقشه طراح ساخته شود و در ورودی و خروجی تابلو برق حتما از گلند مناسب استفاده کنید و مطمان شوید که ارت مناسب به بدنه تابلو برق و خروجیها متصل شود.

محاسبه دیماند برق یا برآورد بار در تاسیسات الکتریکی

برآورد بار در تاسیسات یا محاسبه دیماند برق اولین گام در طراحی تاسیسات الکتریکی است. در این مرحله مشخص می شود که تاسیسات به چه مقدار انرژی الکتریکی نیاز دارد. برآورد بار یا محاسبه دیماند در تمام تاسیسات الکتریکی مانند ساختمان، صنعتی، بیمارستان ها و غیره انجام می شود. در این مقاله روش برآورد بار با در نظر گرفتن ضریب بهره برداری و ضریب هم زمانی شرح داده می شود. در بخش های پایانی مقاله دو مثال از برآورد دیماند ساختمان و تاسیسات صنعتی را مشاهده می کنید. به صورت کلی تعریف دیماند را می توان به انرژی مورد نیاز تاسیسات خلاصه کرد. اطلاعات به دست آمده از دیماند یا توان مورد نیاز تاسیسات در خرید انشعاب، ترانسفورماتور، ژنراتور، طراحی تابلوها، سایزکردن کابل ها و غیره بسیار اهمیت دارد.

توان مورد نیاز تاسیسات الکتریکی

به منظور طراحی تاسیسات الکتریکی و خرید انشعاب باید حداکثر دیماند برق مورد تقاضا از شبکه یا سیستم محاسبه شود. هنگام طراحی تاسیسات الکتریکی صرفا جمع کردن توان بارهای نصب شده غیر مهندسی و غیر اقتصادی است. به عبارت ساده تر نمی توان به منظور محاسبه ی دیماند یا برآورد بار از جمع ساده ی لیست بارها استفاده کرد. هدف این بخش نشان دادن اهمیت برخی فاکتورهای مهم هنگام محاسبه بار مصرفی شامل موارد زیر است:

  • ضریب همزمانی: عدم کارکرد تمام تجهیزات الکتریکی در یک گروه خاص
  • ضریب بهره برداری یا حداکثر بار: عدم کار کرد تمام تجهیزات مانند موتورهای الکتریکی در بار کامل
  • ارزیابی بارهای موجود و پیش بینی شده

مقادیر ارائه شده در این بخش بر اساس تجربه و اطلاعات جمع آوری شده از تاسیسات الکتریکی در حال کار است. در این بخش علاوه بر ارائه‌ی داده‌های اساسی به منظور طراحی مدارهای جداگانه، نتایج و مقادیر جهانی در طراحی تاسیسات الکتریکی نیز آورده شده است. اطلاعات فوق مشخص کننده‌ی الزامات مربوط به منبع تغذیه مانند شبکه توزیع، ترانسفورماتور MV/LV و ژنراتور خواهند بود. در نظر داشته باشید که نحوه محاسبه دیماند به صورت مستقیم در هزینه های انشعاب، کابل ها، رنج بریکرها و غیره تاثیر گذار است.

تابلوهای دیماندی

توان نصب شده یا منصوبه بر اساس کیلو وات

تمام تجهیزات و وسایل الکتریکی دارای مشخصاتی به منظور نشان دادن توان نامی یا Pn هستند. توان نصب شده یا منصوبه، حاصل جمع توان نامی تمام تجهیزات مصرف کننده‌ی موجود در تاسیسات الکتریکی است. این توان را می توان از طریق لیست بار لود لیست به دست آورد. کافی است تمام بارهای الکتریکی موجود در تاسیسات را لیست کرده و مقابل آن توان نامی را ثبت کنید. این روند به منظور به دست آوردن توان نصب شده در ساختمان ها نیز صادق است.

در نظر داشته باشید که جمع توان نصب شده در تاسیسات الکتریکی در عمل به معنی توان حقیقی مورد نیاز نیست. به عنوان مثال موتورهای الکتریکی را در نظر بگیرید:

  • توان درج شده روی الکتروموتورها نشان دهنده‌ی توان مکانیکی روی شفت آن‌ها است.
  • تجهیزات الکتریکی از جمله الکتروموتورها دارای تلفات و ضریب توان هستند.
  • با توجه به دو نکته ی بالا می توان اثبات کرد که توان دریافت شده از شبکه بیشتر توان خروجی خواهد بود.

تابلوهای دیماندی

لامپ‌های فلورسنت و گازی با بالاست از دیگر نمونه‌ها هستند. در این تجهیزات نیز توان درج شده روی لامپ کمتر از توان مصرفی لامپ و بالاست است. روش‌های محاسبه‌ی توان واقعی موتورها و تجهیزات روشنایی در بخش 3 راهنمای تاسیسات الکتریکی اشنایدر شرح داده شده است. توان مورد نیاز بر اساس KW به منظور انتخاب توان نامی ژنراتورها و باطری‌ها ضروری است. این روش در محاسبه‌ی توان یک محرک اولیه مانند دیزل نیز صادق می‌باشد. در تغذیه از شبکه‌ی LV عمومی یا ترانس MV/LV اغلب توان به شکل ظاهری و بر اساس KVA بیان می‌شود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: کلیه حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مجموعه ایمن ایستا الکتریک میباشد